skip to Main Content
# 1e Blog

# 1e blog

Mijn eerste blog! Graag wil ik me persoonlijk even aan jullie voorstellen. Ik ben Tjarko, 37 jaar oud en de laatste 8 jaar werkzaam geweest in de zorg en nog steeds, zij het wat minder door mijn bedrijvigheid met o.a. de Rammelbakken Reis en het opzetten van dit concept. Even terug naar de passie en waarom Kistrijden. Ik ben al vanaf de basisschool fan van de Dakar Rally. Dat is echter voor velen niet weggelegd. De lat ligt namelijk onnoemelijk hoog, topsport! De vraag is dan ook hou ik van het racen in het zand of eigenlijk van toeren i.c.m. hier en daar goed door de bagger gaan?

Dat laatste is voor mij van toepassing. Ik vind het een uitdaging om ergens te komen, hoe de weg ernaar toe ook blijkt te zijn. Soms strategisch uitstippelen van het lastige stuk, om vervolgens soms te concluderen dat je er anders doorheen had gemoeten. Na een dag sturen door prachtige omgevingen en aan de techniek werken, is het geweldig om een tentje op te zetten, een lekker hapje te eten en een versnapering te drinken. Die calorieën zijn stiekem toch wel verbrand dus een stevige maaltijd kan prima!

Nu ben ik nog geen doorgewinterde offroader dus na één of twee dagen rijden heb ik altijd goed spierpijn! Mijn maat Peter, die toen wij 4 dagen gingen rijden, net terug was van een reis van 30.000 kilometer door o.a. Afghanistan, zei tegen mij; je bent nu zo stijf als een hark maar als je straks weer in beweging bent op jouw motor verdwijnt dat wel weer. Jajaa… dacht ik. Maar verdomd hij had gelijk! Tuurlijk de spierpijn was niet helemaal verdwenen maar de volgende dag was het zelfs minder!

Onze trip was een goede voorbode om te weten hoe het rijden in Nederland kan zijn. Gelukkig hebben we nog aardig wat legale onverharde wegen in ons kikkerlandje. Dat maakt het verrassend leuk!

Back To Top